Tiergarten NürnbergHome

in Nuremburg

Animals from A-Z

Ruddy Duck

(engl: Ruddy Duck (or Andean Duck))
Schwarzkopf-Ruderente
© Peter Dollinger, www.zootier-lexikon.org
Scientific Surname Qxyura Jameicensis
Order Geese Birds
Family Anatidae
Size 60 cm
Weight male: 1,7 kg, female: 2,2 kg
Reproduction breeding period: 35 days, 3-5 eggs
Distribution America , Alaska till Fireland
Habitat waters, mangroves